Disposition för en Roman

Det här med att skriva en disposition över hela historien, alla stora händelser, alla kartor, all planering över hela berättelsen, visade sig vara svårare än vad jag först trodde. Jag har skrivit ned grunden för inledningen för boken, de första 50 sidorna ungefär men sedan blir det svårare.

Boken utspelar sig på flera olika ställen i Sverige, dessutom på resande fot hela vägen från Göteborg till Västernorrland. Det gör det hela mycket svårare då jag inte har exakt klart för mig vart de olika händelserna skall utspela sig än. Jag har insett att mycket av det jag redan planerat och tänkt om boken alltid har kretsat kring händelser som är förhållandevis små i relation till historien.

Det har även gått upp för mig vilken oerhörd mängd fakta jag måste leta upp och utforma min bok kring. Det ska ju vara ett av de olika ”worst case scenario” som jag utgår ifrån och då måste jag ta fram fakta om de troliga effekterna på naturen och klimatet i den region som det utspelar sig.

Jag har funderat kring om jag skulle kontakta professorn inom klimatforskning på Universitetet och höra med honom om han kunnat hjälpa mig lite. Eller varför inte Greta Thunberg? Hon hade varit ännu roligare att prata med. 🙂

Det bästa är nog att låta dispositionen vila några dagar så kanske alla bitar faller på plats litet lättare.

Publicerad av liberiaviking

Jag är en fyrabarnsmamma med tre barn i livet och en ängel. Jag har överlevt min uppväxt. Bott 9 år utomlands men är nu tillbaka i Göteborg där jag bor med min familj som jag älskar obeskrivligt mycket. Vårt äldsta barn har autism och är den mest underbara lille kille vi kunnat önska oss. Vi har även två NT flickor. Jag diagnostiserades nyligen med ADHD och har precis börjat äta medicin. Min sambo är mitt livs kärlek och min klippa i allt <3 Jag har sagt upp bekantskapen med min mamma och äldsta syster. Jag har fler syskon men bara god kontakt med två av dem. Följ med mig på min resa genom livet. Kärleken och lyckan i min familj. Sorgen över vår dotter. Kampen för att resa sig igen efter så mycket tragiska händelser och trauman. Allt med hopp och humor och säkerligen en hel del kontroverser, Moahaha

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: